Kuře na způsob tandory

Aktualizováno 02.04.2014


Preferujete-li exotickou kuchyni, rozhodně vyzkoušejte kuře vonící dalekou Indií...

Maso:

1 kuře
5 lžiček citronové šťávy
koření tandory masala
300 g přírodního jogurtu
máslo
sůl, olej
salát na ozdobu

Chapatis (placka):

200 g hladké mouky
šálek teplé vody
sůl
olej

Postup:

Kuře nasekáme na 6 dílů, pokapeme citronem, osolíme a posypeme kořením tandory masala. Vetřeme do kuřete, polijeme jogurtem a vše pořádně promícháme. Necháme 24 hodin v lednici odležet. Pečeme v troubě 40 minut na 180 stupňů Celsia, ke konci můžeme přidat zbytek marinády.

Vodu, mouku a sůl smícháme a necháme 30 minut odležet. Utvoříme placky a opékáme na pánvi asi 2 minuty z každé strany. Dozdobíme salátem.


Překrásné video: Hvězdy Novy se předvedly dětem jako Mikuláš, anděl a čert