
Argentinské nudle
Aktualizováno 26.03.2014
Tentokrát nás Jiří Babica vezme na kulinářský výlet do jihoamerické pampy – uvaříme si ostré argentinské těstoviny.
Těstoviny:
2 plátky roštěnky
250 g těstovin
paprika, cibule
česnek, petrželka
sůl
Omáčka:
1/2 šálku octa z červeného vína
3/4 šálku slunečnicového oleje
lžička rajčatového protlaku
petrželka
2 stroužky česneku
3 šalotky
cukr, sůl
Postup:
Zrníčka chilli papriček dáme do rozpáleného oleje. Přidáme na nudličky nakrájené maso a zprudka opékáme. Maso dáme na stranu a zalijeme omáčkou Chimi-Churi, v pánvi dále opečeme papriku, cibuli, česnek a chili papričky. Vrátíme maso do pánve. Přidáme předvařené těstoviny, prohodíme a podáváme.