Moravský vrabec paní Simony z Děčína

Aktualizováno 18.12.2015


Paní Simona z Děčína nás naučí svou verzi moravského vrabce.

Ingredience:


Krkovička
Česnek, sůl
Pepř, kmín

Bramborové knedlíky:


0,5 kg brambor
1 vejce
1 lžíce dětské krupičky
1 lžíce hrubé mouky
Sůl


Zelí:


Zelí, cibule
2 lžíce hladké mouky
Olej


Postup:


Maso nakrájíme na kostky, přidáme sůl, kmín, pepř, prolisovaný česnek a pořádně promícháme. Je dobré maso nechat 4–6 hodin odležet. Maso dáme do trouby, přiklopíme a necháme 30–45 minut dusit. Potom maso zamícháme a necháme podusíme dalších 15–20 minut.
Připravíme si bramborové knedlíky. Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme je a v míse rozšťoucháme. Přidáme vajíčko, lžíci krupice, lžíci hrubé mouky a sůl. Vymícháme těsto a uplácáme knedlíky. Do plastového pekáčku, který vymažeme olejem, poklademe knedlíky, podlijeme trochou vody a dáme do mikrovlnky asi na pět minut.
Nakonec si připravíme zelí. Zelí zahustíme tak, že na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku. Přidáme hladkou mouku, promícháme a přilijeme horkou vodu. Do směsi nasypeme kysané zelí a chvíli povaříme. Doslaďte, nebo dosolte podle vaší chuti.


Překrásné video: Hvězdy Novy se předvedly dětem jako Mikuláš, anděl a čert