Tyrolská pánev

Aktualizováno 26.02.2016


Chutná specialita z rakouského Tyrolska.

Potřebujeme:


spätzle
krkovička
cibule
sýr eidam
sýr niva
smetana
sůl
petrželka


Postup
:


Krkovičku nakrájíme na nudličky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a zrychla opečeme. Trošku osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou cibuli a po chvíli i uvařené spätzle. Posypeme nastrouhaným eidamem, nakrájenou zelenou petrželkou a nivou.
Až se nám sýr trochu rozteče, zalijeme 10% smetanou a necháme chvíli dojít, aby se sýr spojil s nudlemi a se smetanou a budeme podávat. V Rakousku se obvykle servíruje na pánvi nebo na pekáčku.


Překrásné video: Hvězdy Novy se předvedly dětem jako Mikuláš, anděl a čert