Smažený bůček

Aktualizováno 17.05.2015


Jiří Babica nás naučí recept, který odkoukal na ulici v Bangkoku.

Potřebujeme:


bůček
rýžové víno
sojová omáčka
kari, sůl
3 vejce
150 g mouky
chilli paprička
Pažitka
Olej


Postup:


Plátky bůčku naložíme v rýžovém víně. Kdo nesežene rýžové víno, může použít třeba suché cherry. Přidáme sojovou omáčku a kari, zamícháme a trochu osolíme. Vložíme plátky masa a necháme přibližně dvě hodiny uležet. Mezitím si připravíme těstíčko, ve kterém to budeme obalovat. Našleháme tři vejce a přidáme asi 150 g hladké mouky.
Plátky bůčku namočíme v těstíčku a pokládáme na pánve s rozpáleným olejem. Smažíme asi 5 minut. Po té, co se nám plátky opečou dozlatova, vyndáme je a přidáme do stále rozpáleného oleje pažitku a nakrájenou čerstvou chilli papriku. Ty restujeme jen chviličku a přidáme k masu.


Překrásné video: Hvězdy Novy se předvedly dětem jako Mikuláš, anděl a čert