Plněné papriky

Aktualizováno 04.09.2014


Recept maminky Jiřího Babicy.

Potřebujeme:


Papriky
Mleté maso mix (hovězí, vepřové)
Cibule
Rýže
Sůl
Rajčatový protlak
Olej


Postup:


Na oleji necháme zesklovatět cibuli. Do hrnce nakapeme trochu oleje, necháme rozpálit a přidáme rajčatový protlak. Chvíli opečeme a potom přelijeme horkou vodou. Asi 100 gramů rýže nasypeme do síta a přelijeme ji horkou vodou – spaříme ji. Připravíme si mleté maso do kterého nasypeme spařenou rýži, zesklovatělou cibuli a osolíme. Vše důkladně promícháme. Vyčistíme si papriky a naplníme je masovou směsí. Naplněné papriky vložíme do rajčatové omáčky a necháme čtyřicet minut vařit. Papriky jsou chutnější, když se potom nechají den, dva odležet.

Nova.cz, Ivana Chřibková