
Karbanátky z celého světa
Aktualizováno 01.04.2014
České karbanátky s vůní celého světa
Potřebujeme:
Mleté maso mix (vepřové, hovězí)
2 vejce
Houska
Hladká mouka
Cibule
Sůl
Pepř
Indický:
Kari, pórek
Řecký:
Špenát, kozí sýr
Francouzský:
Sýr, žampióny, šunka
Italský:
Cibule, olivy, cuketa
Španělský:
Paprika, chilli
Postup:
Maso osolíme, opepříme, přidáme česnek, nakrájenou cibuli, dvě vajíčka, trochu hladké mouky, pár plátků veky, nebo housku namočenou ve vodě. Vše důkladně promícháme a máme připravenou základní směs pro všechny druhy karbanátků. Maso si rozdělíme na pět částí.
Jako první si uděláme Indický karbanátek. Do základní směsi vmícháme kari a nakrájený pórek. Řecký karbanátek – do masové směsi vmícháme čerstvý špenát a kozí sýr. Karbanátek po francouzku uděláme smícháním mletého masa se sýrem, šunkou a žampióny. Po italsku přimícháme cibuli, olivy a cuketu. A poslední díl masa smícháme s paprikou a chilli a nazveme jej Španělským karbanátkem. Všech pět karbanátků osmahneme na oleji a podáváme.