Karbanátky z celého světa

Aktualizováno 01.04.2014


České karbanátky s vůní celého světa

Potřebujeme:


Mleté maso mix (vepřové, hovězí)
2 vejce
Houska
Hladká mouka
Cibule
Sůl
Pepř


Indický:


Kari, pórek


Řecký:


Špenát, kozí sýr


Francouzský:


Sýr, žampióny, šunka


Italský:


Cibule, olivy, cuketa


Španělský:


Paprika, chilli


Postup:


Maso osolíme, opepříme, přidáme česnek, nakrájenou cibuli, dvě vajíčka, trochu hladké mouky, pár plátků veky, nebo housku namočenou ve vodě. Vše důkladně promícháme a máme připravenou základní směs pro všechny druhy karbanátků. Maso si rozdělíme na pět částí.


Jako první si uděláme Indický karbanátek. Do základní směsi vmícháme kari a nakrájený pórek. Řecký karbanátek – do masové směsi vmícháme čerstvý špenát a kozí sýr. Karbanátek po francouzku uděláme smícháním mletého masa se sýrem, šunkou a žampióny. Po italsku přimícháme cibuli, olivy a cuketu. A poslední díl masa smícháme s paprikou a chilli a nazveme jej Španělským karbanátkem. Všech pět karbanátků osmahneme na oleji a podáváme.

Nova.cz, Ivana Chřibková