Zelí Kim Chi

Aktualizováno 05.06.2014


Vyprošťovák po silvestrovském mejdanu.

Potřebujeme:


Čínské zelí
Jarní cibulka
Česnek
Čerstvý zázvor
Chilli paprička
Cukr
Sladká chilli omáčka


Postup:


Čínské zelí nasekáme do misky. Osolíme, přiklopíme talířkem a dáme na čtyři dny do lednice. Po čtyřech dnech vyndáme z lednice a slijeme přebytečnou vodu. Do hmoždíře dáme jarní cibulku, česnek, čerstvý zázvor a čerstvou červenou chilli papričku, tři špetky cukru a vše zpracujeme. Zalijeme sladkou chilli omáčkou, vše spojíme a vysypeme do zelí. Vše dobře promícháme a naklademe do sklenice. Dáme na dalších pět dní do lednice uležet a podáváme.

Nova.cz, Ivana Chřibková