Steak ze svíčkové

Aktualizováno 17.04.2014


Vydali jsme se s Jirkou na Vysočinu. Přesněji do Třebíče za paní Lenkou, která nám připravila pořádný biftek.

Potřebujeme:


600g pravé svíčkové
6 brambor
300g zeleniny (celer, hrášek,kukuřice, mrkev)
2 lžíce másla
černý pepř, sůl, olivový olej
zeleninový vývar


Dresink:


5-6 stroužků česneku
2 lžíce másla
150g měkkého tvarohu
2-3 lžíce šlehačky
bylinkové koření


Postup:


Steak nakrájíme na dva centimetrové plátky, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi. Brambory i se slupkou rozkrojíme na čtvrtky, pokapeme olejem a dáme do trouby. Mezitím si připravíme dresink - do misky oloupeme a rozmačkáme česnek, přidáme tvaroh, máslo, smetanu a koření bylinkové máslo. Vše zamícháme. Hotovým dresinkem zdobíme pečené brambory. Zeleninu podusíme na rozpuštěném másle a přidáme zeleninový vývar.

chribkova ivana, nova.cz