
Steak ze svíčkové
Aktualizováno 17.04.2014
Vydali jsme se s Jirkou na Vysočinu. Přesněji do Třebíče za paní Lenkou, která nám připravila pořádný biftek.
Potřebujeme:
600g pravé svíčkové
6 brambor
300g zeleniny (celer, hrášek,kukuřice, mrkev)
2 lžíce másla
černý pepř, sůl, olivový olej
zeleninový vývar
Dresink:
5-6 stroužků česneku
2 lžíce másla
150g měkkého tvarohu
2-3 lžíce šlehačky
bylinkové koření
Postup:
Steak nakrájíme na dva centimetrové plátky, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi. Brambory i se slupkou rozkrojíme na čtvrtky, pokapeme olejem a dáme do trouby. Mezitím si připravíme dresink - do misky oloupeme a rozmačkáme česnek, přidáme tvaroh, máslo, smetanu a koření bylinkové máslo. Vše zamícháme. Hotovým dresinkem zdobíme pečené brambory. Zeleninu podusíme na rozpuštěném másle a přidáme zeleninový vývar.