Kuře s nádivkou paní Milušky

Aktualizováno 13.02.2016


Jak se peče kuře v Moravských Budějovicích?

Potřebujeme:


Kuře
Brambory
Sůl
Grilovací koření
Máslo
Nádivka:
5 rohlíků
mléko
4 vajíčka
Muškátový oříšek


Postup:


Houby (podle chuti, sušené i třeba čerstvé žampióny)
Kuře naporcujeme na čtvrtky, poklademe na pekáč, osolíme, posypeme grilovacím kořením a navrch poklademe plátky másla. Dáme do trouby na 30–40 minut. Připravíme si nádivku. Rohlíky nakrájíme na kousky a přelijeme trochou mléka, aby natáhly vlhkost. Zamícháme a přidáme 4 žloutky, hříbky, muškátový oříšek, petrželku a osolíme. Ze 4 bílků ušleháme sníh a vmícháme jej do směsi. Upečené kuře vytáhneme z trouby a kolem čtvrtek naklademe nádivku. Dáme znovu do trouby na 180 stupňů asi na 20–25 minut. Podáváme s vařeným bramborem.

Nova.cz, Ivana Chřibková