Lišky s noky

Aktualizováno 22.09.2013


Vyzkoušejte rychlé noky s houbovou směsí.

Potřebujeme:


Brambory
Anglická slanina
Zelená petrželka
Olej
Vajíčko
2,5 lžíce hladké mouky
2,5 lžíce krupice
Smetana


Postup:


Připravíme si dvě pánve. Na jedné osmažíme anglickou slaninu a najemno na krájenou cibuli a zelenou petrželku. Na druhé pánvi na oleji opečeme lišky, které lehce osolíme. Noky: Brambory necháme uvařit doměkka a rozšťoucháme je. Přidáme vajíčko, hladkou mouku, krupici a osmaženou slaninu s cibulkou a zelenou petrželkou a vymícháme těsto.


Vyválíme nočky a necháme 2–3 minutky povařit. Osmažené lišky podlijeme na pánvi vodou z uvařených brambor, přidáme sušený zeleninový vývar a necháme projít varem. Nakonec přidáme třicetiprocentní smetanu. Noky dáme na talíř přelijeme houbovou směsí se smetanou a podáváme.

Nova.cz, Ivana Chřibková