Pstruh v kabátku

Aktualizováno 01.05.2014


Jak dobře udělat pstruha? Poradí Jiří Babica.

Na 4 porce potřebujeme:


4 kuchyňsky upravené pstruhy
1 svazek zelené petržele
2 svazky pažitky
50 g másla
2 stroužky česneku
50 g sýr žervé
sůl
pepř
citronová šťáva
16 plátků anglické slaniny bez kůže


Postup:


Pstruhy očistíme. Rozpustíme máslo, přidáme nakrájené bylinky a prolisovaný česnek, vmícháme žervé. Pstruhy osolíme a opepříme. Vnitřní část pokapeme citronovou šťávou. Bylinkový krém vetřeme dovnitř a na povrch pstruhů, a zabalíme do slaniny. Urovnáme do pekáče střídavě hlavou a ocasem. Pečeme ve vyhřáté troubě, po 10 minutách obrátíme a pečeme ještě 10 minut.

 

Nova.cz, Ivana Chřibková