Treska na salátových bramborách

Aktualizováno 03.04.2014


Vyzkoušejte další z řady receptů Jiřího Babicy. Jako hostitelka zazáříte.

Potřebujeme:


Brambory
anglická slanina
Cibule
Sůl
Ledový salát
treska
světlé pivo
hladká mouka
vajíčka
Zálivka na salát:
Majonéza
Voda
Ocet
Petrželka
Česnek
cukr
sůl
pepř


Postup:


Brambory předem uvaříme, dáme na pánev, osolíme, opepříme a spolu s cibulí a anglickou slaninou opečeme. Potom si připravíme těstíčko na tresku. Do misky nalijeme světlé pivo a rozmícháme v něm dvě vajíčka. Přidáme sůl, mouku a vymícháme těstíčko. Ryby nasolíme, potřeme citrónem, vymácháme v těstíčku a dozlatova opečeme. Posledním krokem je zálivka na salát. Ta se skládá z majonézy, česneku, špetky cukru, sůl, troška octa, zelenou petrželku a na závěr trochu vody na zředění. Všechny ingredience pečlivě rozmixujeme. Ledový salát natrháme do misky, přelijeme jej zálivkou. Přisypeme opečené brambory a lehce promícháme. Naklademe na talíře, přidáme opečenou tresku a podáváme.

Nova.cz, Ivana Chřibková