Losos v listovém těstě

Aktualizováno 17.04.2014


Lososová variace provoní váš stůl. Uvidíte, že hosté i rodina budou nadšeni.

Potřebujeme:


Listové těsto
listový špenát
Niva
Losos
Citron
Sůl
Pepř
Česnek
Cibule
Vejce
zakysanou smetanu
smetanu


Postup:


Lososa osolíme, opepříme a z obou stran lehce opečeme. Na pánvi si připravíme špenát. Na pánvi osmažíme cibuli, česnek a přidáme listový špenát, osolíme. Stranou si vyválíme listové těsto. Rozdělíme na dva pláty, potřeme žloukem a na každý plát položíme jeden kus usmaženého lososa. Na lososa poklademe listový špenát, nakrájenou nivu, trochu zakysané smetany a celou kapsu pečlivě zabalíme. Nahoře potřeme vajíčkem. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů asi dvacet minut. Na omáčku použijeme výpek z lososa, ve kterém rozpustíme zbylou nivu. Do ní nalijeme smetanu a promícháme. Upečenou kapsu přelijeme smetanovou omáčkou a podáváme.

Nova.cz, Ivana Chřibková