
Šunkofleky z domácích těstovin
Aktualizováno 22.09.2013

Zaručeně si pochutnáte na pravých domácích šunkoflecích.
Potřebujeme:
1/2 kg polohrubé mouky
4 vajíčka + vajíčka na zapékání
uzené maso
mléko
sůl, pepř
Postup:
Vajíčka opatrně vmícháme do polohrubé mouky a vypracujeme těsto, které necháme dvacet minut odpočinout. (Vejce by měla mít stejnou teplotu jako mouka, takže je předtím nezapomeňte vytáhnout z lednice.) Potom těsto vyválíme a necháme hodinu sušit. Nakrájíme na tvary, které jsme si zvolili, a těstoviny uvaříme.
Těstoviny vsypeme do zapékací mísy nebo na pekáč. Přidáme na kostky nakrájené uzené maso. Přisolíme, připepříme a dáme na čtvrt hodiny zapéct. Rozmícháme vajíčka s mlékem, nalijeme do pekáče na těstoviny a dáme znovu na deset minut zapéct.