Pamatujete, která dvojice moderovala první Televizní noviny? Udělejte si velký novácký test!

Aktualizováno 22.08.2016

Test pro diváky televize Nova
Zdroj: TV Nova

Pořady televize Nova patří mezi nejsledovanější u nás. Úspěch jí přinesly hlavně původní seriály, zpravodajské a zábavné pořady. Mezi vlastní seriály patří například Doktoři z Počátků, Expozitura, Kriminálka Anděl, Policie Modrava a bezkonkurenčně nejsledovanější české seriály současnosti Ulice a Ordinace v růžové zahradě 2. Udělejte si test, jak dobře znáte televizi Nova.

1. Kdy byla spuštěna televize Nova?
a) 1. ledna 1994
b) 4. února 1994
c) 7. května 1994

 

NEJVĚTŠÍ DOBRODRUŽNÁ SHOW v historii TV Nova je zahájena!


2. První večerní film, který televize spustila, pocházel z české produkce. Který to byl?
a) Pupendo
b) Pelíšky
c) Obecná škola

 

3. Která dvojice moderovala první Televizní noviny?
a) Zbyněk Merunka a Stanislava Wanatowiczová
b) Zbyněk Merunka a Eva Jurinová
c) Lucie Borhyová a Rey Koranteng

 

ZBLÍZKA s Reyem Korantengem 

 

Zdroj: TV Nova

 

4. Jaký pořad na Nově několikorát moderovala nezapomenutelná babička ze Slunce, seno a pár facek, Valerie Kaplanová?
a) Tabu
b) Eso
c) Peříčko

 

Přečtěte si: Jak teď vypadají představitelé filmu Slunce, seno, jahody?

 

Zdroj: Archiv TV Nova

 

5. Na čem byl založený soutěžní pořad Kolotoč, který uváděl Pavel Poulíček?
a) Na hádání pořekadel a pranostik
b) Na všeobecném přehledu
c) Na znalostech o České republice

 

 

Zdroj: TV Nova


6. Kolik let byl ředitelem televize Nova Vladimír Železný?
a) 7 let
b) 9 let
c) 12 let

 

7. V jakém roce byl spuštěn kanál Fanda, zaměřený na muže?
a) 2008
b) 2010
c) 2012

 

 

 

8. Který pořad nevysílala televize Nova?
a) Počasíčko
b) Áčko
c) Na kafíčku

 

9. Kdo hrál jednu z hlavních rolí v seriálu On je žena!?
a) Simona Stašová
b) Tatiana Pauhofová
c) Ivana Chýlková

 

10. Jak dlouho uváděl Leoš Mareš hitparádu Eso?
a) 6 let
b) 9 let
c) 10, 5 roku

 

 

Zdroj: TV Nova

 

11. Od jakého roku můžeme sledovat osudy postav Ordinace v růžové zahradě?
a) 2003
b) 2005
c) 2007

 

ZDARMA pro vás: Exkluzivní díly Ordinace v růžově zahradě 2 na vašich tabletech najdete ZDE.

 

Zdroj: TV Nova

 

KVÍZ: Víte toho o Ordinaci dost? Otestujte se!

 

12. Kdo hrál v seriálu Hospoda harmonikáře dědu Horáčka?
a) Pavel Vondruška
b) Josef Dvořák
c) Luděk Sobota

 

13. Jak se jmenoval fotbalový oddíl ze seriálu Okresní přebor?
a) Slavoj Husice
b) Slavoj Huslice
c) Slavoj Houslice

 

Přehrajte si exkluzivně top díly OKRESNÍHO PŘEBORU na vašich tabletech a mobilech ZDARMA.

 


Správné odpovědi: 1 b), 3 c) , 3 a), 4 b), 5 b), 6 b), 7 c), 8c), 9 c), 10 a), 11 b), 12 a), 13 c)

Sledujte české filmy online na Voyo. Tisíce filmů v HD kvalitě a bez rušivých reklam.


Novinky z NOVY