
Co si doma vaří seriálové hvězdy? Tady jsou jejich RECEPTY!
Aktualizováno 14.04.2016

Zajímá vás, jaké dobroty si vaří herci z Ulice nebo z Gymplu? Na které jídlo nedají dopustit? Prozradili nám svoje recepty! Vyzkoušejte je!
Stejně jako všichni ostatní, i seriálové hvězdy stráví v kuchyni nějakou tu hodinku denně. Zjistili jsme jejich oblíbené recepty a rozhodně si je nenecháme pro sebe! Tady jsou!
Jan Pařízek z Gymplu s (r)učením omezeným, nebo-li VÁCLAV VYDRA nám prozradil, že mezi jeho oblíbené jídlo patří krevety, nebo pečená kachna se zelím a knedlíkem.

Divákům ovšem nabízí milovaný RECEPT od manželky Jany Bouškové: Slepici v červeném oleji:
Slepice se rozvaří, odstraní se kosti s kůží a maso se natrhá na nitky. Přidají se na ní tři lžíce sojové omáčky, půl deci vína a dvě lžíce červeného oleje. K tomu ještě lžíce hořčice a troška vývaru a je hotovo.
Vtipné hlášky ze seriálu Gympl. Pamatujete si na ně?
KVĚTA FIALOVÁ aneb babi Chmelíková z Gymplu s (r)učením omezeným se s vámi podělí o výborný recept na její dýňovou polévku.

RECEPT: Cibulku si osmahneme na oleji, přidáme oloupanou mrkev s jablky. Vydlabanou dýni si rozkrájíme na kostičky a přidáme ke směsi. Když je vše opečeno dozlatova, přidáme víno a vodu. Co se týče koření, můžeme použít feferonku, sůl a kari. Necháme hodinu vařit a pak polévku rozmixujeme a dochutíme citronovou šťávou. Je-li libo, můžete servírovat se lžičkou zakysané smetany.
MIROSLAV ŠIMŮNEK coby Viktor Verner z Ulice a provozní Roman z Doktorů z Počátků vaří mrkvovou polévku s koriandrem.

RECEPT: Na olivovém oleji si osmahneme cibulku a zalijeme půl litrem vody. Následně dáme vařit nakrájenou mrkev na kostky, stejně tak i brambor. Přidáme bujon, lžičku sušeného koriandru, sůl, pepř, římský kmín. Po změknutí zeleniny, asi po 20 minutách přidáme drcený čerstvý koriandr a rozmixujeme. Polévku dochutíme smetanou, šťávou z pomeranče a podle chuti přidáme lžičku zázvoru. Servírujeme ozdobené lístky čerstvého koriandru.
Propadají hazardu a riskují život! I takové jsou koníčky slavných!
MIROSLAV HANUŠ (starosta Tonda z Ulice) nedá dopustit na zeleninu a lečo. A tady už je postup na lečo podle Miroslava:

RECEPT: Osmahneme cibulku, zalijeme dvěma lžícemi vody. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku, kroužky natě ze zelené cibulky, dva stroužky česneku a dvě lžíce oleje nebo másla. Uzeninu zvolíme podle chuti a nakrájíme ji na nudličky. Pokud chcete, můžete si na lečo nastrouhat křen.
VALERIE ZAWADSKÁ si zahrála inspektorku v Gymplu s (r)učením omezeným a vidět jste ji mohli i v sticomu Pan Máma. Mrkněte se na její parádní mrkváče!
Vaicture_8>
Valerie v Pan Mámě
RECEPT: Na nádivku si vyšleháme tvaroh s cukrem a vajíčkem a dáme vychladit. V míse si smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme nastrouhanou mrkev a tuk. Vypracujeme hladké těsto. Vykrájíme kolečka na která dáme lžičku tvarohu. Okraje přeložíme a stlačíme. Dezert pečeme na papíře asi 15 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů. Teplé ještě obalíme v moučkovém cukru.
MIROSLAV HRABĚ (tělocvikář Hlavatý z Gympl s (r)učením omezeným) doporučuje svého delikátního lososa s bramborovo-koprovým pyré.

Miroslav Hrabě s přítelkyní Miriam
RECEPT: Oloupané brambory dáme vařit do osolené vody. Filety z lososa necháme marinovat v olivovém oleji a se šťávou z citronu, koprem, solí. Hotové brambory rozmixujeme s 1,5 dcl mléka a lžící másla. Přidáme tři lžíce kopru. Na rozpálený olej na pánvi vložíme filety. Stačí pár minutek osmahnout a můžete podávat.
SLAVNÍ A VĚRNÍ: Nejstabilnější páry Hollywoodu! V čem tkví jejich recept na štěstí?
NA TO SE NEZAPOMÍNÁ: Seriály, které znal v 90. letech každý puberťák!