Grilování s Vodouchem – Vepřová panenka ala saltimboca

Aktualizováno 12.07.2016


RECEPT ZE 6. DÍLU – Medailonky z panenky obalené v parmské šunce s lístkem šalvěje. A k tomu grilovaná rajčátka. „Skvělé, úplně skvostné,“ takto zhodnotila tuto dobrotu herečka Pavlína Mourková. Dáte si také?

Potřebujeme:

600 g vepřové panenky
100 g plátků parmské šunky
1 lžíci olivového oleje
100 g másla
100 ml portského vína
500 g keříkových rajčat
lístky šalvěje
sůl, pepř

Panenku nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme, na každý položíme jeden plátek šunky a lístek šalvěje, spíchneme párátkem, potřeme olivovým olejem a zprudka ogrilujeme. Přendáme do nádoby s rozpuštěným máslem a vínem a necháme na teple dojít. Rajčata namočíme do oleje s bylinkami a ogrilujme.
 

OSTATNÍ RECEPTY ze šestého dílu:

Grilovaný fenykl a avokádo s kuskusem a tabouleh
Kuřecí špízy Yakitori
Grilované jahody s medem a chilli čokoládovým piškotem

Na CELÝ 6. DÍL s názvem Dámská jízda se podívejte ZDE:

přehrát celou epizodu


Nenechte si ujít ani DALŠÍ DÍLY pořadu GRILOVÁNÍ S VODOUCHEM

5. DÍL – Ryby
4. DÍL – Dětská párty
3. DÍL – Chlapi sobě
2. DÍL – Narozeniny
1. DÍL – Za málo peněz hodně muziky
 


Novinky z NOVY