
Grilování s Vodouchem – Vepřová panenka ala saltimboca
Aktualizováno 12.07.2016
RECEPT ZE 6. DÍLU – Medailonky z panenky obalené v parmské šunce s lístkem šalvěje. A k tomu grilovaná rajčátka. „Skvělé, úplně skvostné,“ takto zhodnotila tuto dobrotu herečka Pavlína Mourková. Dáte si také?
Potřebujeme:
600 g vepřové panenky
100 g plátků parmské šunky
1 lžíci olivového oleje
100 g másla
100 ml portského vína
500 g keříkových rajčat
lístky šalvěje
sůl, pepř
Panenku nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme, na každý položíme jeden plátek šunky a lístek šalvěje, spíchneme párátkem, potřeme olivovým olejem a zprudka ogrilujeme. Přendáme do nádoby s rozpuštěným máslem a vínem a necháme na teple dojít. Rajčata namočíme do oleje s bylinkami a ogrilujme.
OSTATNÍ RECEPTY ze šestého dílu:
• Grilovaný fenykl a avokádo s kuskusem a tabouleh
• Kuřecí špízy Yakitori
• Grilované jahody s medem a chilli čokoládovým piškotem
Na CELÝ 6. DÍL s názvem Dámská jízda se podívejte ZDE:
Nenechte si ujít ani DALŠÍ DÍLY pořadu GRILOVÁNÍ S VODOUCHEM
5. DÍL – Ryby
4. DÍL – Dětská párty
3. DÍL – Chlapi sobě
2. DÍL – Narozeniny
1. DÍL – Za málo peněz hodně muziky