Grilování s Vodouchem – Kuřecí špízy Yakitori

Aktualizováno 11.04.2016


RECEPT ZE 6. DÍLU – Dopřejte si exotické chutě a vůně, vyzkoušejte kuřecí špízy připravené na japonský způsob s chutnou omáčkou. Herečky Pavlína Mourková s Hanou Seidlovou si pochutnaly!

Potřebujeme:

500 g kuřecích vrchních stehen bez kosti
1 mladý pórek
30 žampionů
hrubou mořskou sůl
olivový olej

Na omáčku:

5 lžic japonské sójové omáčky
5 lžic rybího nebo kuřecího vývaru
1 lžíci třtinového cukru
5 lžic rýžového vína
2 stroužky česneku

Kuře nakrájíme na kousky a promícháme s olejem, solí a pepřem. Na dvě namočené špejle střídavě napichujeme kuře, houbu, pórek.

Přísady na omáčku svaříme na poloviční objem. Na rošt dáme pod volné špejle alobal s kartónem – zabráníme tak spálení špejlí. Grilujeme asi 5 minut pod zavřeným poklopem. Pak je potřeme omáčkou a grilujeme dalších 5 minut při otevřeném poklopu, kdy je pravidelně potíráme omáčkou.
 

OSTATNÍ RECEPTY ze šestého dílu:

Grilovaný fenykl a avokádo s kuskusem a tabouleh
Vepřová panenka à la saltimboca s grilovanými rajčaty
Grilované jahody s medem a chilli čokoládovým piškotem

Na CELÝ 6. DÍL s názvem Dámská jízda se podívejte ZDE:

přehrát celou epizodu


Nenechte si ujít ani DALŠÍ DÍLY pořadu GRILOVÁNÍ S VODOUCHEM

5. DÍL – Ryby
4. DÍL – Dětská párty
3. DÍL – Chlapi sobě
2. DÍL – Narozeniny
1. DÍL – Za málo peněz hodně muziky
 


Novinky z NOVY