Grilování s Vodouchem – Kapr cibulář na pivu

Aktualizováno 01.08.2016


RECEPT Z 5. DÍLU – Častokrát si nevíme rady s chutnou přípravou této ryby, většinou se opakujeme a posléze kapra raději z jídelníčku vyřadíme. Ovšem kapřík na grilu od Vodoucha je milým překvapením, jistě vám zachutná.

Potřebujeme:

4 půlky kapra s kůží
4 cibule
4 lžíce másla
1 citrón
4 lžíce hořčice
2 lžíce hladké mouky
1 lžičku sladké papriky
1 lžičku drceného kmínu
sůl, pepř
1 láhev černého piva

Venkovský chléb

Kapra nakrájíme na porce, prořežeme páteř až ke kůži, potřeme hořčicí a obalíme ve směsi mouky, papriky, kmínu, soli a pepře.

Do hliníkové nádoby dáme cibuli pokrájenou nahrubo, přidáme máslo, pivo a necháme na rozpáleném grilu chvilku podusit. Přidáme porce kapra, zalijeme zbytkem piva a na nepřímém grilu pečeme asi 15 minut.

OSTATNÍ RECEPTY z pátého dílu:

Uzený losos s dresinkem
Pstruh se špenátem a bylinkovým máslem
Sardinky v polentě s liškovým salátkem
Žemlovka na grilu
 

Na CELÝ 5. DÍL s názvem Ryby se podívejte ZDE:

přehrát celou epizodu


Nenechte si ujít ani DALŠÍ DÍLY pořadu GRILOVÁNÍ S VODOUCHEM

4. DÍL – Dětská párty
3. DÍL – Chlapi sobě
2. DÍL – Narozeniny
1. DÍL – Za málo peněz hodně muziky
 


Novinky z NOVY