
Grilování s Vodouchem – Kapr cibulář na pivu
Aktualizováno 01.08.2016
RECEPT Z 5. DÍLU – Častokrát si nevíme rady s chutnou přípravou této ryby, většinou se opakujeme a posléze kapra raději z jídelníčku vyřadíme. Ovšem kapřík na grilu od Vodoucha je milým překvapením, jistě vám zachutná.
Potřebujeme:
4 půlky kapra s kůží
4 cibule
4 lžíce másla
1 citrón
4 lžíce hořčice
2 lžíce hladké mouky
1 lžičku sladké papriky
1 lžičku drceného kmínu
sůl, pepř
1 láhev černého piva
Venkovský chléb
Kapra nakrájíme na porce, prořežeme páteř až ke kůži, potřeme hořčicí a obalíme ve směsi mouky, papriky, kmínu, soli a pepře.
Do hliníkové nádoby dáme cibuli pokrájenou nahrubo, přidáme máslo, pivo a necháme na rozpáleném grilu chvilku podusit. Přidáme porce kapra, zalijeme zbytkem piva a na nepřímém grilu pečeme asi 15 minut.
OSTATNÍ RECEPTY z pátého dílu:
• Uzený losos s dresinkem
• Pstruh se špenátem a bylinkovým máslem
• Sardinky v polentě s liškovým salátkem
• Žemlovka na grilu
Na CELÝ 5. DÍL s názvem Ryby se podívejte ZDE:
Nenechte si ujít ani DALŠÍ DÍLY pořadu GRILOVÁNÍ S VODOUCHEM
4. DÍL – Dětská párty
3. DÍL – Chlapi sobě
2. DÍL – Narozeniny
1. DÍL – Za málo peněz hodně muziky