Grilování s Vodouchem – Pstruh se špenátem a bylinkovým máslem

Aktualizováno 02.08.2016


RECEPT Z 5. DÍLU – Tento recept se zdá být takovou klasikou, ale není. Vodouch si jej zpestřil tím, že pstruhy naplnil výtečnou směsí a přidal k nim zeleninový špíz.

Potřebujeme:

5 celých pstruhů
100 g slaniny
100 g žampionů
100 g másla
500 g brambor
500 g baby špenátu
100 g slaniny
5 jarních cibulek
olivový olej
sůl, pepř

Pstruhy omyjeme, osolíme, opepříme a zakápneme citrónovou šťávou.

V nádobě smícháme nakrájenou jarní cibulku, žampiony, slaninu a nakonec špenát. Osolíme, opepříme a touto směsí naplníme pstruhy, obalíme alobalem, položíme je na gril a navrch dáme kousek bylinkového másla. Pečeme asi 3 minuty po každé straně.

Brambory nakrájíme na kolečka a spolu se zbylými žampiony, kousky slaniny a jarní cibulky napichujeme na namočenou špejli. Potřeme olivovým olejem s bylinkami a grilujeme.


OSTATNÍ RECEPTY z pátého dílu:


Uzený losos s dresinkem
Kapr cibulář na pivu
Sardinky v polentě s liškovým salátkem
Žemlovka na grilu
 

Na CELÝ 5. DÍL s názvem Ryby se podívejte ZDE:

přehrát celou epizodu


Nenechte si ujít ani DALŠÍ DÍLY pořadu GRILOVÁNÍ S VODOUCHEM

4. DÍL – Dětská párty
3. DÍL – Chlapi sobě
2. DÍL – Narozeniny
1. DÍL – Za málo peněz hodně muziky
 


Novinky z NOVY