Grilování s Vodouchem – Žemlovka na grilu

Aktualizováno 21.04.2016

Grilování s Vodouchem - 2. díl - Narozeniny - 5

RECEPT Z 5. DÍLU – Je to tak – i starou osvědčenou žemlovku si lze připravit na grilu. A to velmi jednoduše a rychle.

Potřebujeme:

1 balení toastového chleba
250 ml smetany ke šlehání 33%
300 g tvarohu
5 vajec
500 g jablek
1 balení rozinek
1 lžíci medu
100 ml rumu
200 g másla

Rozinky namočíme do rumu. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme je na plátky, dáme je s máslem a medem do hliníkové nádoby a zkaramelizujeme na grilu.

Tvaroh rozšleháme se žloutky, medem, rozinkami a trochou mléka.

Toastový chléb namočíme do smetany s vejci a dáme na dno máslem vymazané hliníkové nádoby. Přidáme tvaroh a jablka a zakončíme chlebem, který přelijeme rozpuštěným máslem. Navrch dáme ušlehaný sníh s cukrem a necháme v grilu upéct.


OSTATNÍ RECEPTY z pátého dílu:

Uzený losos s dresinkem
Kapr cibulář na pivu
Pstruh se špenátem a bylinkovým máslem
Sardinky v polentě s liškovým salátkem
 

 Na CELÝ 5. DÍL s názvem Ryby se podívejte ZDE:

přehrát celou epizodu


Nenechte si ujít ani DALŠÍ DÍLY pořadu GRILOVÁNÍ S VODOUCHEM

4. DÍL – Dětská párty
3. DÍL – Chlapi sobě
2. DÍL – Narozeniny
1. DÍL – Za málo peněz hodně muziky
 


Novinky z NOVY