Grilování s Vodouchem – Hovězí žebra v pivu a medový pastinák

Aktualizováno 27.04.2016


RECEPT Z 3. DÍLU – Grilovaná marinovaná žebra se zkaramelizovanou cibulkou a medovým pastinákem, nezní to báječně? Herec Petr Rychlý si pošmákl. Vyzkoušejte také. Poradí vám mistři v grilování.

Potřebujeme:
4 kg hovězích žeber nebo hrudí

Na marinádu:
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíci chilli omáčky
1 lžíci nastrouhaného zázvoru
1 lžíci nasekaného česneku
200 ml černého piva


Žebra naložíme do marinády, minimálně na 2 hodiny.

Žebra vyjmeme, osolíme, opepříme, dáme do nádob a přidáme cibuli. Zalijeme pivem a necháme pozvolna na grilu dusit několik hodin na nepřímém ohni.

Zeleninu pokrájíme na klíny a necháme jí s medem, máslem a octem karamelizovat. Šťávou ze zeleniny a zredukovanou marinádou potřeme žebírka a necháme je ještě 15 minut naglazovat.

OSTATNÍ RECEPTY ze třetího dílu:

Trhané zauzené vepřové v housce
T-bone steak v marinádě z červeného vína s houbovou omáčkou
Makovec s čokoládou a rebarborou
 

Na CELÝ 3. DÍL s názvem Chlapi sobě se podívejte ZDE:

přehrát celou epizodu


Nenechte si ujít ani DALŠÍ DÍLY pořadu GRILOVÁNÍ S VODOUCHEM
2. DÍL – Narozeniny
1. DÍL – Za málo peněz hodně muziky
 


Novinky z NOVY