
Grilování s Vodouchem – T-Bone steak v marinádě s houbovou omáčkou
Aktualizováno 14.06.2016
RECEPT Z 3. DÍLU – Co je T-Bone steak? Kus hovězího s kostí ve tvaru písmene T, na jedné straně se svíčkovou, na druhé s roštěnou. Dle slov Vodoucha je tento steak zlatým hřebem každého večera. Podívejte se na jeho přípravu podle českých mistrů v grilování!
Potřebujeme:
10 ks T-bone steaků
1 balení steakového koření (např. směs sedmi pepřů)
2 kg brambor typu B
500 ml 33% smetany
200 g másla
200 g směsi sušených hřibovitých hub
5 stroužků česneku
100 ml olivového oleje
bylinky
sůl, drcený pepř
Maso naložíme do olivového oleje s vínem a bylinkami. Houby necháme zregenerovat, opatrně osolíme a opepříme a vaříme je ve smetaně tak dlouho, až objem zredukujeme na polovinu.
Marinované steaky vyjmeme, osušíme a vetřeme do nich pepřovou směs sedmi pepřů. Zprudka opečeme na přímém ohni a potom je necháme dojít na mírném ohni asi 10 minut. Podáváme s omáčkou a bramborovým gratinem.
OSTATNÍ RECEPTY ze třetího dílu:
• Trhané zauzené vepřové v housce
• Hovězí žebra v pivu, karamelizované cibulky a medový pastinák
• Makovec s čokoládou a rebarborou
Na celý 3. DÍL s názvem Chlapi sobě se podívejte ZDE
Nenechte si ujít ani DALŠÍ DÍLY pořadu GRILOVÁNÍ S VODOUCHEM
2. DÍL – Narozeniny
1. DÍL – Za málo peněz hodně muziky