
Grilování s Vodouchem – Makovec s čokoládou a rebarborou
Aktualizováno 25.04.2016
RECEPT Z 3. DÍLU – Věděli jste, že si na grilu lze připravit také dezerty? Tím nemyslíme ovoce, ale pořádný kousek sladkého mámení! Vodouch se nechal inspirovat Sabinou – kapitánky týmu Golden Grills, který letos získal post mistři ČR v grilování.
Potřebujeme:
Na nákyp (10 porcí):
300 g mletého máku
200 g cukru
½ šálku mletých mandlí
1 prášek do pečiva
240 g měkkého másla
4 vejce
100 g meruňkové marmelády
200 g krémového sýra
1 rebarboru
2 lžíce medu
čokoládu na polití
Žloutky, med, máslo a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme mletý mák a nabobtnalou strouhanku a kandovaný citrón. Z bílků vyšleháme sníh a pomalu vmícháme cukr. Nalijeme na plech na papír máslem vymazaných a při teplotě 120 °C pečeme 30 minut.
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostičky. Namarinujeme v cukrové vodě s trochou likéru – třeba Grand Marnier.
OSTATNÍ RECEPTY ze třetího dílu:
• Trhané zauzené vepřové v housce
• Hovězí žebra v pivu, karamelizované cibulky a medový pastinák
• T-bone steak v marinádě z červeného vína s houbovou omáčkou
Na celý 3. DÍL s názvem Chlapi sobě se podívejte ZDE:
Nenechte si ujít ani DALŠÍ DÍLY pořadu GRILOVÁNÍ S VODOUCHEM
2. DÍL – Narozeniny
1. DÍL – Za málo peněz hodně muziky