Grilování s Vodouchem – Makovec s čokoládou a rebarborou

Aktualizováno 25.04.2016


RECEPT Z 3. DÍLU – Věděli jste, že si na grilu lze připravit také dezerty? Tím nemyslíme ovoce, ale pořádný kousek sladkého mámení! Vodouch se nechal inspirovat Sabinou – kapitánky týmu Golden Grills, který letos získal post mistři ČR v grilování.

Potřebujeme:

Na nákyp (10 porcí):

300 g mletého máku
200 g cukru
½ šálku mletých mandlí
1 prášek do pečiva
240 g měkkého másla
4 vejce
100 g meruňkové marmelády
200 g krémového sýra
1 rebarboru
2 lžíce medu
čokoládu na polití


Žloutky, med, máslo a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme mletý mák a nabobtnalou strouhanku a kandovaný citrón. Z bílků vyšleháme sníh a pomalu vmícháme cukr. Nalijeme na plech na papír máslem vymazaných a při teplotě 120 °C pečeme 30 minut.

Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostičky. Namarinujeme v cukrové vodě s trochou likéru – třeba Grand Marnier.


OSTATNÍ RECEPTY ze třetího dílu:


Trhané zauzené vepřové v housce
Hovězí žebra v pivu, karamelizované cibulky a medový pastinák
T-bone steak v marinádě z červeného vína s houbovou omáčkou
 

Na celý 3. DÍL s názvem Chlapi sobě se podívejte ZDE:

přehrát celou epizodu


Nenechte si ujít ani DALŠÍ DÍLY pořadu GRILOVÁNÍ S VODOUCHEM
2. DÍL – Narozeniny
1. DÍL – Za málo peněz hodně muziky
 


Novinky z NOVY