Grilování s Vodouchem – Steaky z krkovice

Aktualizováno 08.07.2016


RECEPT Z 2. DÍLU – Vodouchovy steaky si prostě nemůžete nechat ujít. Jako přílohu zvolil brambory upečené ve slupce a zkaramelizované kedlubny. Už se vám také sbíhají sliny?

Potřebujeme:

1 kg vepřové krkovice
200 g anglické slaniny
2 kg brambor typu C
5 ks mladých kedluben
150 g másla
100 ml Balsamicového octa
1 svazek zelené cibulky
bylinky
sůl, pepř
hořčicovou steakovou omáčku

Krkovici nakrájíme na silné steaky, obalíme slaninou, svážeme provázkem a okořeníme. Grilujeme zprudka z obou stran asi 4 minuty, poté necháme dojít v mírnější zóně asi 10 minut.

Brambory upečeme v soli ve slupce, opláchneme od soli a rozšťoucháme. Smícháme s opečenou slaninou a jarní cibulkou s máslem.

Kedlubny nakrájíme na plátky a necháme je v másle zkaramelizovat. Jako dochucovadlo můžeme použít Hořčicová steaková omáčka.


Podívejte se také na DALŠÍ RECEPTY ze druhého dílu:

Pečená řepa s kozím sýrem
Kýta na rožni s glazurou
Párky v listovém těstě
Vepřový bůček s rumem a medem


Na CELÝ DRUHÝ DÍL s názvem Narozeniny se můžete podívat ZDE:

přehrát celou epizodu


NENECHTE SI UJÍT ANI PREMIÉROVÝ DÍL S NÁZVEM ZA MÁLO PENĚZ HODNĚ MUZIKY

 


Novinky z NOVY