Grilování s Vodouchem – Vepřový bůček s rumem a medem

Aktualizováno 24.04.2016


RECEPT Z 2. DÍLU – Pořádná „flákota" pro pořádně chlapy. Jednou za čas si lze dopřád právě takový marinovaný bůček.

Potřebujeme:

3 kg libovějšího bůčku bez kosti
2 svazky jarní cibulky
kyselé okurky, nakládanou zeleninu

Na kořenící směs:

50 g uzené papriky
50 g sladké papriky
50 g mletého nového koření
50 g koriandru
50 g hořčičných semínek
100 g třtinového cukru
50 g Cayenského pepře
100 g hrubé soli
200 ml olivového oleje
100 ml jablečného moštu nebo Cideru

100 ml Vinného octa

Na polevu:

150 ml javorového sirupu
200 g třtinového cukru
200 ml tmavého rumu
200 ml jablečného moštu
200 ml Cideru

Bůček potřeme olejem s kořenící směsí a necháme přes noc marinovat.

Grilujeme nejprve zprudka, dokud se ze všech stran nezatáhne. Poté ho přendáme do nádoby a začneme nepřímé grilování asi na hodinu. Průběžně přeléváme jablečným moštem nebo ciderem.

Ingredience na polevu svaříme a bůček potřeme asi 15 minut před dokončením. Krájíme na plátky a podáváme na chlebu s kyselou okurkou a posypaný cibulkou.


Podívejte se také na DALŠÍ RECEPTY ze druhého dílu:
Pečená řepa s kozím sýrem
Kýta na rožni s glazurou
Párky v listovém těstě
Steaky z krkovice


Na CELÝ DRUHÝ DÍL s názvem Narozeniny se můžete podívat ZDE:

přehrát celou epizodu


NENECHTE SI UJÍT ANI PREMIÉROVÝ DÍL S NÁZVEM ZA MÁLO PENĚZ HODNĚ MUZIKY


 


Novinky z NOVY