
Grilování s Vodouchem – Vepřový bůček s rumem a medem
Aktualizováno 24.04.2016
RECEPT Z 2. DÍLU – Pořádná „flákota" pro pořádně chlapy. Jednou za čas si lze dopřád právě takový marinovaný bůček.
Potřebujeme:
3 kg libovějšího bůčku bez kosti
2 svazky jarní cibulky
kyselé okurky, nakládanou zeleninu
Na kořenící směs:
50 g uzené papriky
50 g sladké papriky
50 g mletého nového koření
50 g koriandru
50 g hořčičných semínek
100 g třtinového cukru
50 g Cayenského pepře
100 g hrubé soli
200 ml olivového oleje
100 ml jablečného moštu nebo Cideru
100 ml Vinného octa
Na polevu:
150 ml javorového sirupu
200 g třtinového cukru
200 ml tmavého rumu
200 ml jablečného moštu
200 ml Cideru
Bůček potřeme olejem s kořenící směsí a necháme přes noc marinovat.
Grilujeme nejprve zprudka, dokud se ze všech stran nezatáhne. Poté ho přendáme do nádoby a začneme nepřímé grilování asi na hodinu. Průběžně přeléváme jablečným moštem nebo ciderem.
Ingredience na polevu svaříme a bůček potřeme asi 15 minut před dokončením. Krájíme na plátky a podáváme na chlebu s kyselou okurkou a posypaný cibulkou.
Podívejte se také na DALŠÍ RECEPTY ze druhého dílu:
• Pečená řepa s kozím sýrem
• Kýta na rožni s glazurou
• Párky v listovém těstě
• Steaky z krkovice
Na CELÝ DRUHÝ DÍL s názvem Narozeniny se můžete podívat ZDE:
NENECHTE SI UJÍT ANI PREMIÉROVÝ DÍL S NÁZVEM ZA MÁLO PENĚZ HODNĚ MUZIKY