
Grilování s Vodouchem – Pečená řepa s kozím sýrem
Aktualizováno 18.01.2015
RECEPT Z 2. DÍLU – I na grilu se dá mlsat zdravě. Řepou s kozím sýrem jistě nepohrdnou příznivci zdravé výživy ani vegetariáni. A hlavně, tento pokrm jistě potěší opravdové gurmány.
Potřebujeme:
5 ks menší červené řepy
5 stroužků česneku
5 lžic panenského olivového oleje
2 lžíce balsamikcového nebo vinného octa
400 g čerstvého kozího sýra
2 lžíce medu
sůl a pepř
Dostatečně dlouhý kus alobalu přeložíme napůl, aby byl dvojitý, a nehrozilo tak jeho protrhnutí. Řepy položíme doprostřed rozprostřeného alobalu spolu s česnekem, hodně je posolíme a dochutíme mletým pepřem. Pak přehneme strany alobalu nahoru a než alobal uzavřeme do balíčku, přilijeme dovnitř vinný ocet a olivový olej. Alobal pečlivě uzavřeme a pečeme na nepřímém ohni pod poklicí asi hodinu doměkka.
Po upečení propícháme slupku vidličkou, řepu oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na talíř. Pokapeme balsamikovým octem, olivovým olejem, hrubou mořskou solí a kozím sýrem s medem.
Podívejte se také na DALŠÍ RECEPTY ze druhého dílu:
• Kýta na rožni s glazurou
• Párky v listovém těstě
• Vepřový bůček s rumem a medem
• Steaky z krkovice
Na CELÝ DRUHÝ DÍL s názvem Narozeniny se můžete podívat ZDE:
NENECHTE SI UJÍT ANI PREMIÉROVÝ DÍL S NÁZVEM ZA MÁLO PENĚZ HODNĚ MUZIKY