Grilování s Vodouchem – Grilovaná žebra s BBQ cola marinádou

Aktualizováno 13.06.2016


RECEPT Z 1. DÍLU – Žebírka připravená na grilu vaše chuťové buňky nikdy nezklamou. Zkuste ty od Vodoucha s jeho specifickou omáčkou.

Potřebujeme:

2 kg vepřových žebírek plochých
½ l coly
2 cibule
5 stroužků česneku
1 chilli papričku
2 bobkové listy
1 lžíci celého černého pepře

Na omáčku
:

2 bílé cibule
6 stroužků česneku
100 ml kečupu
2 lžíce hořčice
1/2 šálku hnědého cukru
1 lžíci Worcestershire omáčky
150 ml coly (ne dietní)
1 lžíci cayenského pepře nebo mletého chilli
sůl a čerstvě mletý černý pepř


Ve velkém hrnci přivedeme k varu colu, nasekanou cibuli, chilli, česnek, bobkový list a pepř. Přidáme žebra a podle potřeby trochu vody, jen aby se zajistilo, že žebra jsou úplně ponořena. Přivedeme k varu a poté snížíme teplotu na minimum, aby se žebra táhla. Vaříme je asi hodinu.

Mezitím si připravíme omáčku. V rendlíku svaříme máslo, cibule, chilli, česnek, kečup, hořčici, hnědý cukr, Worcestershire omáčku a colu. Vaříme asi 20 minut, dokud omáčku nezredukujme do medové hustoty. Dochutíme solí a pepřem a necháme mírně vychladnout. Tyčovým mixérem jí rozmixujeme.

Předehřejeme gril na vysokou teplotu, žebra vyjmeme z nálevu, osušíme a vydatně potřeme omáčkou. Grilujeme z každé strany asi 6 minut. Před podáváním je necháme odpočinout v alobalu a podáváme s omáčkami.


Podívejte se na další recepty z prvního dílu:

Špekáčky na černém pivu
Těstovinový salát s grilovanou zeleninou
Toast se sýrovou sekanou a lilkový kaviár


Na celý první díl s názvem Za málo peněz hodně muziky se můžete podívat ZDE: 

přehrát celou epizodu


Na přípravě žebírek s marinádou se podílela herečka Kristýna Leichtová, z populárního seriálu Comeback.

Zdroj: TV Nova



Novinky z NOVY