VELKÝ KVÍZ: Jak dobře znáte film Ať žijí duchové! Otestujte se!

Aktualizováno 29.6. 2017 14:50
Ať žijí duchové - 3
Zdroj: Nova.cz

Jak zdravil rytíř Brtník z Brtníku? A umíte správně doplnit vybrané hlášky? Podívejte se, jestli byste ve velkém testu z filmu Ať žijí duchové obstáli!

Veselá hudební komedie o dětech, které vytáhnou do boje proti několika dospělým ze své obce. Ti totiž chtějí proměnit starý hrad v zemědělský objekt. Za pomoci duchů, rytíře Viléma Brtníka z Brtníku, jeho dcerky Leontýnky a mnoha trpaslíků začíná ta správná zábava... ale i práce!

Vezměte si k ruce papír a tužku a zkuste otestovat, jak dobře tuto hudební komedii znáte. Schválně, jak dopadnete!


1. Jak zdravil rytíř Brtník z Brtníku
a) Pokoj s vámi, urození pánové!
b) Pochválen pán Ježíš Kristus!
c) Fujtajbl i vám!


2. Jaké je příjmení hlavního hrdiny Jendy?
a) Dlouhý
b) Krátký
c) Udatný


3. Doplňte Jendovu hlášku z filmu: „Sníst žížalu není důkaz odvahy…“
a) „To je akorát důkaz nechutnosti!“
b) „To je akorát důkaz, že jsi čuně!“
c) „To je akorát důkaz, že máš hlad!“

Ať žijí duchové - 1
Zdroj: Nova.cz

4. Co poradil Vendelín (Tomáš Holý) maličkému jako nejúčinnější proti strachu.
a) Hodně řvát
b) Rychle běžet
c) Jíst žížaly


5. Co chce Jouza vozit Pepovým autem (Hradní střelou) ze součástek?
a) Děti
b) Koňský trus (hnůj)
c) Pribináky
 

6. Dcera jakého herce si ve filmu zahrála společně se svým otcem?
a) Dcera Jiřího Sováka
b) Dcera Vlastimila Brodského
c) Dcera Lubomíra Lipského
 

7. Jaké má být podle Vendelína (Tomáše Holého) ve slově Jouzovi „i“?
a) Tvrdé. Jouza je tvrďák!
b) Měkké. Jouza je moc měkej!
c) Tvrdé. Tvrdá pomsta, tak tvrdý!

Ať žijí duchové - 4
Zdroj: Nova.cz

 

8. Doplňte text písně: „Hajný je lesa pán...“
a) Máme výborný plán.
b) Máme záložní plán.
c) Je mládeží a zvěří milován.
 

9. Kolik Pribináků objednal na druhý den Jouza?
a) 200
b) 300
c) 100
 

10. Jaký byl pravý důvod proč si vzal Jouza čepici?
a) Kvůli průvanu.
b) Jako módní doplněk.
c) Aby skryl zranění na hlavě.

Ať žijí duchové - 2
Zdroj: Nova.cz

Správné odpovědi:
1.c, 2.a, 3.b, 4.a, 5.b, 6.b, 7.c, 8. c , 9. a , 10. c
 

 

NEPŘEHLÉDNĚTE:
ZAJÍMAVOSTI o filmu Ať žijí duchové: Představitelku Leontýnky potkal tragický osud!

Kdo pil během natáčení pohádkové komedie Ať žijí duchové vodku? Málem to skončilo průšvihem!

DENÍK PRINCEZNY 2: Anne Hathaway si zahrála s několika členy své rodiny! To je podoba!

ZNAČKA LUXUSU: Takový kožich nemá ani princezna Lada, ta se zlatou hvězdou na čele!

Nova.cz