Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Podívejte se na klasický italský recept s několika zajímavými Jirkovými vylepšeními a pojďte se vznášet na aromatu kávy.

Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář »

Tiramisu s ovocem

Babicovy dobroty – Tiramisu s ovocem

Vložit video na:

aktualizováno 28.05.2010, 13:03 | 14.04.2009, 16:38 | TV Nova

Podívejte se na klasický italský recept s několika zajímavými Jirkovými vylepšeními a pojďte se vznášet na aromatu kávy.


Potřebujeme:


4 vejce
50 g cukru
250 g mascarpone
Citronová kůra
200 g cukrářských piškotů
espresso káva
5 cl rumu
50 g kakaového prášku
moučkový cukr
jahody, maliny, borůvky – dle vlastní chuti

 

Čtyři žloutky ušleháme s větší částí cukru a přidáme mascarpone, citronovou kůru a zlehka zamícháme. Ušleháme 4 bílky se zbytkem cukru a zlehka vmícháme do žloutkové směsi. Na dno dortové formy naskládáme vrstvu piškotů, pokapeme rumem, kávou, potřeme polovinou směsi a naskládáme jahody.


Poklademe další vrstvou piškotů, které opět pokapeme kávou, rumem a potřeme druhou polovinou směsi. Na závěr posypeme kakaem.

 

 

Staňte se fanoušky Babicových dobrot na Facebooku




Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář
+1
Kronoss
Pro pisatele, který psal to jj. Hle, já docela jo. Mascarpone je italský sýr, ne tvaroh. ,,Mistr kuchař" Babica si to asi plete s Ricottou. Další věc. Do Tiramisu nepatři rum. To prostě nejde. Do Tiramisu jedině Amarreto, pokud ho nesehnáte (nemožné), tak jiný MANDLOVÝ likér. Jahody ani komentovat nebudu. Závěrem bych rád řekl, že někdo, kdo učí lidi vařit by měl vědět co je Mascarpone, popřípadě Mozzarella. Babica to neví. To je jako, kdyby chirurg nevěděl, co je plíce.
-1
rozárka 1.
přečetla jsem si všechny vaše poznámky o Babicovém vaření,já si myslím že komu se to nelíbí neměl by se na to koukat a chtěla bych jenom vidět jak by se tam otáčel který koliv z vás a že vaří rukama tak myslím že to je běžné já tedy nohama neumím ale kdo to umí tak ať to zkusí a jeho recepty jsou normální které si můžeme dovolit skoro všichni tak že nesuďte.Myslím že Babica je normální kluk který nám vaří pro radost z jídel a já jsem ráda že to můžu vyskoušet .Však ani nikomu z vás se někdy nepovede něco udělat jak by se to mělo tak mu dejte pokoj a když se vám to nelíbí tak se na to nekoukejte
Lukáš 3.8.2010 20:01
0
2.47 - slyším dobře, že Jirka říká "Maskapóne"??????
Kronoss 13.7.2010 22:58
+1
Pro pisatele, který psal to jj. Hle, já docela jo. Mascarpone je italský sýr, ne tvaroh. ,,Mistr kuchař" Babica si to asi plete s Ricottou. Další věc. Do Tiramisu nepatři rum. To prostě nejde. Do Tiramisu jedině Amarreto, pokud ho nesehnáte (nemožné), tak jiný MANDLOVÝ likér. Jahody ani komentovat nebudu. Závěrem bych rád řekl, že někdo, kdo učí lidi vařit by měl vědět co je Mascarpone, popřípadě Mozzarella. Babica to neví. To je jako, kdyby chirurg nevěděl, co je plíce.
rozárka 1. 9.7.2010 20:58
-1
přečetla jsem si všechny vaše poznámky o Babicovém vaření,já si myslím že komu se to nelíbí neměl by se na to koukat a chtěla bych jenom vidět jak by se tam otáčel který koliv z vás a že vaří rukama tak myslím že to je běžné já tedy nohama neumím ale kdo to umí tak ať to zkusí a jeho recepty jsou normální které si můžeme dovolit skoro všichni tak že nesuďte.Myslím že Babica je normální kluk který nám vaří pro radost z jídel a já jsem ráda že to můžu vyskoušet .Však ani nikomu z vás se někdy nepovede něco udělat jak by se to mělo tak mu dejte pokoj a když se vám to nelíbí tak se na to nekoukejte