Argentinské nudle

Aktualizováno 4.5. 2009 17:44
Zdroj: TV Nova

Tentokrát nás Jiří Babica vezme na kulinářský výlet do jihoamerické pampy – uvaříme si ostré argentinské těstoviny.

Těstoviny:

2 plátky roštěnky
250 g těstovin
paprika, cibule
česnek, petrželka
sůl

Omáčka:
1/2 šálku octa z červeného vína
3/4 šálku slunečnicového oleje
lžička rajčatového protlaku
petrželka
2 stroužky česneku
3 šalotky
cukr, sůl

Postup:

Zrníčka chilli papriček dáme do rozpáleného oleje. Přidáme na nudličky nakrájené maso a zprudka opékáme. Maso dáme na stranu a zalijeme omáčkou Chimi-Churi, v pánvi dále opečeme papriku, cibuli, česnek a chili papričky. Vrátíme maso do pánve. Přidáme předvařené těstoviny, prohodíme a podáváme.

TV Nova